Lida van Atelier ’t Venster

Foto:

Een mooie kans om ideeën uit te wisselen, elkaar te inspireren en bezoekers te verrassen

Glas vond ik altijd al interessant. Inmiddels werk ik ook met keramiek in combinatie met glas. Ik maak objecten, schalen en wandobjecten voor particulieren. Music, Art & Lemonade is een prachtige kans om mijn werk te laten zien, erover te vertellen, andere creatieve mensen te ontmoeten en bezoekers te verrassen.

Inspireren
Music, Art & Lemonade is een mooie gelegenheid om mijn werk aan een Papendrechts en regionaal publiek te tonen. Maar het is ook gewoon hartstikke leuk om mensen buiten je eigen business te ontmoeten. Samen sta je sterker, je kunt ideeën uitwisselen en elkaar inspireren. Dichteres Nathalie Looij weet ervaringen en gevoelens die we allemaal kennen bijvoorbeeld zó mooi te verwoorden dat het mij op ideeën brengt. Zo ook omgekeerd: mensen worden door míjn werk zo geraakt dat ze een gedicht schrijven. Die interactie is geweldig, dat willen we ook graag in Papendrecht op bredere schaal bereiken. Want kunst kan je echt boeien en je leven verrijken. Ik loop de deur van musea niet plat, maar ik kan gegrepen worden door kunstwerken en naarmate ik ouder word ook steeds meer door muziek. Ik hoop dan ook dat veel mensen komen kijken en net zo enthousiast worden als wij over de mooie dingen die ze gaan zien en horen tijdens Music, Art & Lemonade.

Zelf laat ik in de glazen container op de Markt mijn werk zien. Ik vertel hoe het tot stand komt en wat het verhaal erachter is. Misschien verzorg ik op het plein en op scholen enkele workshops en in de tussentijd is mijn atelier open. Omdat aansluitend ook het landelijke open tuinenweekend plaatsvindt, laat ik ook mijn tuin zien. Iedereen is van harte welkom aan de Rembrandtlaan 67!

Zie ook www.ateliervenster.nl

Lida in t venster

Lida aan de slag in haar atelier

Tijdens event Music, Art & Lemonade zijn er van woensdag 13 tot en met zondag 17 juni op de Markt concerten, optredens en een hippe loungehoek met bijpassende muziek. In containers laten Papendrechters hun werk zien en iedereen kan gratis meedoen aan allerlei workshops. Daarnaast kun je kunst- en cultuurbeoefenaars tijdens de Meet&Greet ontmoeten op de locaties waar zij werkzaam zijn en werk bezichtigen. Kortom, je kunt in een groot openluchtatelier ontdekken hoe leuk je buren zijn! Alle creatievelingen en hun activiteiten worden vermeld op een Culturele Menukaart die aan het eind van het jaar wordt uitgegeven.

Bron: Gemeente